Nieuws

Op 15 April 2023 is Alix moeder geworden van maar liefst 9 pups! Moeder en kids doen het gelukkig prima!

Drachtig!

De echo heeft vandaag (15-3-2023) bevestigd dat Alix drachtig is!

Inscrijflijst is gesloten!

Vandaag, 26-2-2023, sluiten we de inschrijflijst. We hebben overweldigend veel reacties gekregen, maar hebben toch gemeend de lijst tot de uiterste datum open te houden omdat we iedereen een kans wilden geven om in te kunnen schrijven. De komende dagen gaan we alle mails lezen en hopen tegen volgend weekend de uitnodigingen voor de nadere kennismakingen de deur uit te kunnen doen. Nog even geduld dus..

Inschrijflijst is geopend!

Vanaf vandaag  (12-2) is de inschrijving voor het nestje van Alix en Beau geopend. In principe is deze 2 weken open, mocht er echter zeer grote belangstelling zijn dan sluiten we de lijst eerder.

Nest 2023

Zoals een aantal van jullie al hebben gezien op de website van de vereniging komt er ook dit jaar weer een vd Westervenne nest! Ons fokplan is inmiddels goedgekeurd door de vereniging. We hopen op een dekking rondom Februari/Maart. De wachtlijst voor dit nest is nog NIET geopend!! We openen een inschrijving zodra we de planning zeker hebben en daaruit stellen we de wachtlijst samen. Mailen heeft op dit moment geen zin, aangezien we nog geen inschrijflijst open hebben. 

Yena 24-8-14 / 21-9-22

Op 21 September is, geheel onverwacht, Yena overleden.

Nadat ze een aanval heeft gekregen, kon ze haar kopje niet meer overeind houden en niet meer opstaan.

Na toediening van medicijnen bij de dierenarts was er geen enkele verbetering te zien en Yena gaf veel pijn aan.. Hierna hebben we het moeilijke besluit moeten nemen om haar te laten gaan...

Mails zijn verstuurd!

Vandaag, 20 Mei 2021, hebben we de mensen met wie we nader willen kennismaken een mail gestuurd. Helaas is het voor ons niet mogelijk iedereen persoonlijk terug te mailen. We willen iedereen bedanken voor de overweldigende belangstelling!

Opening inschrijving

De inschrijflijst is vanaf vandaag geopend. Onder het kopje pups 2021 vindt u een vragenlijst. Deze willen we graag retour bij uw inschrijving.

Fokplan goedgekeurd

Zoals een aantal van jullie al gezien hebben op de website van Tollertales is ons fokplan goedgekeurd. De wachtlijst voor dit nest is nog NIET geopend. We openen een inschrijflijst zodra we de tijdsplanning duidelijk hebben en dan gedurende twee weken. Hierna gaan we kijken met wie we nader kennis willen maken. Mailtjes voor verzoeken op de wachtlijst geplaatst te worden kunnen wij dus ook nog niet in behandeling nemen.

Nestplanning 2021: 

Deze week is ons fokplan voorgelegd aan de FAC. Wanneer we hiervan bericht krijgen wordt deze informatie bekend gemaakt op deze pagina. De wachtlijst voor dit nest is nog NIET geopend, tot deze geopend is nemen we hiervoor ook geen aanmeldingen aan.

Corona update:

Inmiddels krijgen we, al dan niet vanwege Corona, ongelofelijk veel mails binnen voor een pup. Momenteel is het zo druk met aanvragen dat wij een auto-reply hebben moeten instellen. Niet de meest klantvriendelijke optie, dat realiseren we ons heel goed, maar met deze hoeveelheid inkomende mails is het beantwoorden daarvan bijna een dagtaak geworden. Toch worden de mails wel altijd gelezen en, degene die ons aanspreken, bewaard. Voor onze buitenlandse aanvragers: wij hanteren de 15 weken regels ivm rabiës, dit betekent dat we pups echt alleen in uitzonderlijke gevallen meegeven met buitenlandse pup kopers. 

 

 

Update:

Inmiddels zijn we alweer 8 maanden verder en alle pups groeien als kool. Hierbij een foto van de pups toen ze een half jaar oud waren. Links de teefjes en rechts de reutjes

Pups!

Op 1 Maart zijn de pups van Yena en Patch geboren dmv een keizersnee. Het zijn 3 reuen en 4 teefjes, voor allemaal wacht al een fijn nieuw thuis.

Drachtig!

Vandaag hebben we de echo gehad van Yena en die heeft bevestigd dat Yena drachtig is van Patch.

De pups worden in de eerste week van Maart verwacht!

 

Wachtlijst:

Inmiddels zijn de gesprekken achter de rug en is de wachtlijst vol. Nieuwe aanmeldingen nemen wij dan ook niet meer aan.

 

Update:

De eerste mails zijn verstuurd. Indien u geen mail heeft gekregen betekent dit niet automatisch dat u niet op de wachtlijst komt. We hebben ervoor gekozen om eerst met deze groep het gesprek aan te gaan en daarna te kijken hoeveel plaatsen er ingevuld kunnen worden. Mogelijk volgt er een tweede ronde met andere geïnteresseerden.

Sluiting wachtlijst!

Vanaf nu is onze wachtlijst gesloten. We zijn overweldigd door het grote aantal aanmeldingen, iedereen die de moeite heeft genomen om een vragenlijst in te vullen alvast bij voorbaat bedankt. We hebben dan ook tijd nodig om alle  vragenlijsten zorgvuldig te gaan bekijken en aan de hand hiervan wat mensen uit te gaan nodigen. Door het grote aantal aanvragen kunnen wij helaas niet iedereen persoonlijk beantwoorden, we maken echter wel altijd alles bekend via de website en onze Facebook pagina. 

Wachtlijst

De wachtlijst is vanaf vandaag geopend voor inschrijvingen. Na sluiting van de inschrijvingen gaan wij bekijken met welke mensen we een kennismakingsgesprek willen houden. Ook als u al eerder heeft gereageerd verzoeken wij u de vragenlijst hieronder in te vullen en naar ons te mailen.

Download
Wachtlijst
vragenlijst.pdf
Adobe Acrobat document 75.0 KB

Juni 2019

 

Zoals veel van jullie al op de site van Tollertales hebben gezien is ons fokplan goedgekeurd.

Met trots stellen wij u voor aan de dekreu voor het komende nest met Yena, wat gepland staat voor begin 2020.

Maak kennis met Chico Red Rebel vd Stam de Duffelt, oftewel Patch!

Meer info vindt u onder het kopje pups 2020

April 2019

 

Wij verwachten een volgend nest te krijgen begin komend jaar (2020).

Iedereen die ons mailt/heeft gemaild met deze vraag kan inmiddels hier het antwoord vinden. Deze mails worden dus niet individueel beantwoord....

Januari 2019

 

Vandaag is Yena voor haar ECVO oogonderzoek geweest. Ze is voor een jaar (behalve distichias) vrij !

Januari 2019

 

Vanwege (leuke) persoonlijke omstandigheden hebben wij besloten om ons geplande nest voor komende zomer een half jaartje uit te stellen.

 

Juli 2018

 

We krijgen al veel aanvragen voor een pup. Ons volgende nest staat gepland voor zomer 2019. De wachtlijst hiervoor is nog niet geopend. Als we deze openstellen maken we dat hier en via onze Facebook pagina bekend.

 

Januari 2018

 

Allereerst willen wij iedereen een heel goed 2018 wensen! Wij krijgen veel aanvragen voor pups, wij hebben echter dit jaar GEEN nest in de planning.

Wij zijn kleinschalig en willen dit ook blijven, voor volgend jaar staat er pas weer een nest gepland...

Als de wachtlijst hiervoor wordt geopend, maken we dit bekend via deze website en via Facebook.

 

November 2017

 

De rust is wedergekeerd, alle pups hebben een heel goed thuis gevonden!

 

6 pups geboren op 14 Augustus

 

Op 14 Augustus zijn er 6 pups geboren, 3 reutjes en 3 teefjes. 

Alle pups hebben een enthousiaste nieuwe eigenaar op zich wachten!

 

 

Echo

Vandaag is de echo gemaakt, deze bevestigt dat Yena drachtig is. Foto's van de echo staan op de pups pagina.

 

 

Bekendmaking plaatsing wachtlijst

 

Dit weekend hebben de mensen op de wachtlijst bericht gekregen waar zij staan op de lijst. Het wachten is nu op Yena..

Wachtlijst

 

Nog steeds krijgen we aanvragen voor een pup voor ons komende nest. Omdat we van mening zijn dat we slechts zoveel mensen op de lijst willen zetten als er redelijkerwijs pups komen is de lijst nu echt gesloten. Eind Maart krijgen de mensen die ingeschreven hebben bericht of en zo ja op welke plaats ze op de lijst staan.

Wachtlijst (voorlopig) gesloten

 

De belangstelling voor het komende nest van Yena is overweldigend... Omdat we met alle geïnteresseerden die tot nu toe hebben gereageerd eerst kennis willen maken hebben we besloten om deze lijst, in elk geval voorlopig, te sluiten.

 

 

Wachtlijst geopend

 

Naar aanleiding van ons vorige bericht hebben zich al een aantal mensen gemeld die op de lijst willen voor een pup. Uiteraard willen we zorgvuldig omgaan met de selectie voor nieuwe baasjes voor de pups en daar de benodigde tijd voor nemen, vandaar dat we vanaf vandaag de wachtlijst hebben geopend.

Fokaanvraag ingediend!

 

Op 8-2-2017 hebben we een fokaanvraag ingediend bij de fokadviescommissie van de NSDTRCN.

We hopen hier binnenkort antwoord op te krijgen, dan zullen de details via deze website bekend worden gemaakt!

 

Hondenshow Eindhoven

Op vrijdag 3-2-2017 heeft Yena op de hondenshow in Eindhoven haar 3e ZG behaald. Aan alle voorwaarden voor het fokken van een nestje is nu voldaan!